به گزارش مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری در این نشست که با حضور معاون صنایع دستی کشور، مدیرکل دفتر مجامع و سازمانهای مردمنهاد دفتر معاونت سرمایه گذاری سازمان، مدیران و معاونین صنایع دستی و تشکلهای صنایع دستی در قالب اتحادیه، شرکت، تعاونی، کانون و موسسه در خانه هنرمندان ایران برگزار شد، هنرمندان صنایع دستی تجربیات خود در کشورهای مختلف را مطرح کردند.
این هنرمندان در حضور معاون صنایع دستی کشور به اظهار نظر در ارتباط با حضور در نمایشگاههای خارجی پرداختند و درخواست خود را مبنی بر تشکیل دفتر ویژه برای تشکلهای غیردولتی در بخش صنایع دستی را عنوان کردند.
همچنین اعضای تشکلهای صنایع دستی در این نشست موضوع آموزش و مشکلات این حوزه را مورد بحث قرار دادند و خواستار رفع آنها شدند.
کارآفرینی و توسعه کسب و کار از دیگر موضوعاتی بود که هنرمندان مطرح کردند و ایجاد خوشههای کسب و کار در حوزه صنایع دستی یک نیاز اساسی در این بخش دانستند.
اعضای حاضر در این جلسه نماینده صدها نفر از هنرمندان بودند که برگزاری این نشست را در یک فضای هنری برای بحث در رابطه با مشکلات موجود ابراز رضایت کردند.
در این جلسه همچنین بهمن نامور مطلق، معاون صنایع دستی کشور در جمع هنرمندان، ایجاد تشکلهای تخصصی صنایع دستی را ضروری دانست و گفت: دفتر تشکلهای غیردولتی صنایع دستی در سازمان فعالیت غیررسمی خود را آغاز کرده است اما رسمیت بخشیدن به فعالیت این دفتر نیازمند زمان بیشتری است.
وی با اشاره به اینکه برای ایجاد خانه صنایع دستی در تهران و تمامی مراکز استانها برنامه ویژهای تدارک دیده شده است، ادامه داد: اصل تنوع برای تشکلهای صنایع دستی خوب است اما وقتی فعالیتهای موازی شکل میگیرد قابلیتها به درستی تعریف نمی شود.
نامورمطلق بازنگری روند صدور مجوز برای تشکلها را لازم ارزیابی کرد و گفت: مجوزها باید به شکل تخصصی صادر شود چراکه یک تشکل نمی تواند تمام فعالیت ها را انجام دهد.
معاون صنایع دستی کشور با اشاره به اینکه ضرورت وجود تشکلها مشخص است، ادامه داد: تشکلها به عنوان همکاران ما فرصت و امکان کافی برای مشارکت در تنظیم قوانین، برنامه ریزی سیاست ها و فرآیندهای تصمیم گیری محلی و ملی را دارند و می توانند برحسن اجرای قوانین هم نظارت داشته باشند.
وی در ادامه با ابراز تاسف از تبدیل فرصتها به تهدید در اثر بی تدبیری، اظهار داشت: باید فضایی فراهم شود تا حق ضایع شده افراد را به آنها بازگردانیم.
معاون صنایع دستی کشور تعدد تشکلها را در دستیابی به اهداف موثر دانست و افزود: بهتر است هر فرد عضو چندین تشکل نباشد تا فعالتر عمل کند.
نامورمطلق با اشاره به اینکه سازمانهای مردم نهاد در حوزه صنایع دستی باید توسعه پیدا کنند، ادامه داد: با توجه به اینکه سازمان های غیرانتفاعی به دنبال منافع مالی نیستند می توانند برای پیگیری مطالبات ما از تشکل های انتفاعی در مجامع بین المللی حضور داشته باشند.
انتهای پیام/